Sos winegret z mango i kolendrą
Tefal
Przepis według Tefal

Sos winegret z mango i kolendrą

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 200 g dojrzałe mango pocięte w kostkę

  • 100 g liście kolendry

  • 1 tajska czerwona papryka chili

  • 3 goździk czosnek

  • 2 łyżka czerwony ocet winny

  • 1 łyżeczka sól

  • 120 ml oliwa z pierwszego tłoczenia

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Obierz i posiekaj ząbki czosnku. Drobno posiekaj tajską czerwoną papryczkę chili.

  • 1 tajska czerwona papryka chili
  • 3goździk czosnek

Etap 2 /4

Do blendera dodaj mango, kolendrę, czerwoną papryczkę chili, czosnek, ocet winny i sól.

  • 200g dojrzałe mango pocięte w kostkę
  • 100g liście kolendry
  • 2łyżka czerwony ocet winny
  • 1łyżeczka sól

Etap 3 /4

Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.

Etap 4 /4

Gdy składniki zaczną się rozdrabniać, powoli dolewaj przez otwór oliwy z oliwek, aż sos zgęstnieje i powstanie kremowa konsystencja.

  • 120ml oliwa z pierwszego tłoczenia