Sos winegret z mango i kolendrą
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g dojrzałe mango pocięte w kostkę
100 g liście kolendry
1 tajska czerwona papryka chili
3 goździk czosnek
2 łyżka czerwony ocet winny
1 łyżeczka sól
120 ml oliwa z pierwszego tłoczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Obierz i posiekaj ząbki czosnku. Drobno posiekaj tajską czerwoną papryczkę chili.
Etap 2 /4
Do blendera dodaj mango, kolendrę, czerwoną papryczkę chili, czosnek, ocet winny i sól.
Etap 3 /4
Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.
Etap 4 /4
Gdy składniki zaczną się rozdrabniać, powoli dolewaj przez otwór oliwy z oliwek, aż sos zgęstnieje i powstanie kremowa konsystencja.