Sos winegret z marchewek i imbiru
Tefal
Przepis według Tefal

Sos winegret z marchewek i imbiru

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 150 g marchwie, obrane i pokrojone na kawałki

  • 15 g obrany imbir

  • 3 łyżka biała pasta miso

  • 1.5 łyżeczka olej sezamowy

  • 90 ml ocet ryżowy

  • 90 ml oliwa z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Do blendera włóż marchewki, imbir, miso i wlej olej sezamowy oraz ocet.

  • 150g marchwie, obrane i pokrojone na kawałki
  • 15g obrany imbir
  • 3łyżka biała pasta miso
  • 1.5łyżeczka olej sezamowy
  • 90ml ocet ryżowy

Etap 2 /5

Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.

Etap 3 /5

Dodaj oliwę z oliwek.

  • 90ml oliwa z oliwek

Etap 4 /5

Ustaw wskazany program na 15 sekund i uruchom go.

Etap 5 /5

Użyj natychmiast lub przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku przez 1–2 tygodnie.