Sos Bolognese
- Całkowity czas 6 godz. 21 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 6 godz. 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 kostka Marchew
1 gałąź Seler
1 Pokrojona cebula
4 goździk Posiekany czosnek
2 łyżka Oliwa z oliwek
400 g Mielona wołowina
600 g Passata pomidorowa
6 cl Czerwone wino
6 cl Mleko
1 łyżeczka Suszone oregano
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Pokrój cebulę.
Etap 3 /7
Dodaj oliwę z oliwek do miski. Smaż warzywa przez 2 minuty.
Etap 4 /7
Dodaj mieloną wołowinę i smaż ją przez 2 minuty.
Etap 5 /7
Dodaj wszystkie płyny i gotuj przez 2 minuty.
Etap 6 /7
Gotuj na niskiej temperaturze.
Etap 7 /7
Dodaj oregano i dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj na gorąco.