Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Steki z kalafiora

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 18 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    3 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 0.5 Kalafior

  • 1 łyżeczka Przyprawy (kminek, papryka i curry)

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • Sos:

  • 0.5 Cebula

  • 1 Imbir

  • 1 łyżka Pasta pomidorowa

  • 0.5 łyżka Mąka kukurydziana

  • 1 szczypta Papryka wędzona

  • 100 ml Wywar warzywny

  • 1 łyżka Masło orzechowe

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 0.5 Kalafior
  • 1łyżeczka Przyprawy (kminek, papryka i curry)
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 0.5 Cebula
  • 1 Imbir
  • 1łyżka Pasta pomidorowa
  • 1łyżka Masło orzechowe

Etap 2 /6

Wymieszaj przyprawy z 1 łyżką oleju, a następnie posmaruj kalafiora. Wlej olej do Cook4me.

  • 1łyżeczka Przyprawy (kminek, papryka i curry)
  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 3 /6

Smaż kalafiora przez 5 minut z każdej strony. Odłóż na bok.

  • 0.5 Kalafior
  • 100ml Wywar warzywny

Etap 4 /6

Dodaj cebulę i imbir z papryką. Dodaj pastę pomidorową i mąkę kukurydzianą, a następnie wlej wywar.

  • 0.5 Cebula
  • 1 Imbir
  • 1łyżka Pasta pomidorowa
  • 0.5łyżka Mąka kukurydziana
  • 1szczypta Papryka wędzona
  • 100ml Wywar warzywny

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Po ugotowaniu dodaj masło orzechowe i odstaw do redukcji.

  • 1łyżka Masło orzechowe