Sudański Kebab - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Sudański Kebab

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 120 ml Olej

  • 500 g Ziemniaki

  • 160 g Marchew

  • 160 g Cebula

  • 40 g Czosnek

  • 600 g Wątróbka jagnięca i wołowa

  • 1 łyżka Sól

  • 160 g Zielony groszek

  • 3 łyżka Przyprawy: ziele angielskie, czarny pieprz, cynamon

  • 2 szt. Chili

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 120ml Olej
  • 500g Ziemniaki
  • 160g Marchew
  • 160g Cebula
  • 40g Czosnek
  • 600g Wątróbka jagnięca i wołowa
  • 1łyżka Sól
  • 160g Zielony groszek
  • 3łyżka Przyprawy: ziele angielskie, czarny pieprz, cynamon
  • 2szt. Chili

Etap 2 /7

Pokrój ziemniaki, marchewkę i wątróbkę oraz cebulę w kostkę. Czosnek i chili pokrój w plastry.

  • 500g Ziemniaki
  • 160g Marchew
  • 160g Cebula
  • 40g Czosnek
  • 600g Wątróbka jagnięca i wołowa
  • 2szt. Chili

Etap 3 /7

Wlej olej do misy razem z marchewką i ziemniakami.

  • 120ml Olej
  • 500g Ziemniaki
  • 160g Marchew

Etap 4 /7

Smaż je do momentu, gdy będą w połowie ugotowane. Dodaj cebulę, czosnek i mieszaj przez 1 minutę. Dodaj wątróbkę, groszek zielony i chili. Mieszaj aż do ugotowania.

  • 160g Cebula
  • 40g Czosnek
  • 600g Wątróbka jagnięca i wołowa
  • 160g Zielony groszek
  • 2szt. Chili

Etap 5 /7

Dopraw solą i przyprawami.

  • 1łyżka Sól
  • 3łyżka Przyprawy: ziele angielskie, czarny pieprz, cynamon

Etap 6 /7

Duś przez 10 minut.

Etap 7 /7

Smacznego!