Sudański kebab
- Całkowity czas 35 min.
- 20 min.Czas przygotowania 
- 15 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
4 osób
- 120 ml Olej 
- 500 g Ziemniaki 
- 160 g Marchew 
- 160 g Cebula 
- 40 g Czosnek 
- 600 g Wątróbka jagnięca i wołowa 
- 1 łyżka Sól 
- 160 g Zielony groszek 
- 3 łyżka Przyprawy: ziele angielskie, czarny pieprz, cynamon 
- 2 szt. Chili 
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Pokrój ziemniaki, marchewkę i wątróbkę oraz cebulę w kostkę. Czosnek i chili pokrój w plastry.
Etap 3 /7
Wlej olej do misy razem z marchewką i ziemniakami.
Etap 4 /7
Smaż je do momentu, gdy będą w połowie ugotowane. Dodaj cebulę, czosnek i mieszaj przez 1 minutę. Dodaj wątróbkę, groszek zielony i chili. Mieszaj aż do ugotowania.
Etap 5 /7
Dopraw solą i przyprawami.
Etap 6 /7
Duś przez 10 minut.
Etap 7 /7
Smacznego!

