Sundubu Jjigae, wegański gulasz z tofu
- Całkowity czas 24 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
125 g Cukinia
125 g Tofu
50 g Cebula
1.5 Czosnek
0.5 łyżka Imbir
100 g Shiitake
40 g Enoki
1.5 łyżka Olej sezamowy
3 łyżka Sos sojowy
1.5 łyżka Mirin
100 g Kimchi
1 łyżka Gochugaru
300 ml Bulion warzywny
5 g Skrobia kukurydziana
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Pokrój czosnek.
Etap 3 /5
Wymieszaj skrobię kukurydzianą z bulionem. Umieść wszystkie składniki w misie.
Etap 4 /5
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Podawaj na gorąco.