Szybka zupa pieczarkowa - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według apanczyk

Szybka zupa pieczarkowa

Review 5 stars (average)

5 /5 -

  • Całkowity czas 32 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    22 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

5 osób

  • 500 g Pieczarek

  • 1.5 l Bulionu

  • 1 Cebula

  • 2 ząbki czosnku

  • 2 marchewki

  • 1 pietruszka

  • 100 ml śmietany 30%

  • Natka, koperek

  • Ziele angielskie, liść laurowy

  • Sól, pieprz

  • Masło

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Marchewki, pietruszkę kroimy w plasterki, cebulę i czosnek w drobną kostkę, pieczarki na plasterki.

Etap 2 /4

Rozgrzewamy masło w Cook4me. Przesmażamy wszystko na maśle.

Etap 3 /4

Zalewamy bulionem, dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy, a następnie gotujemy.

Etap 4 /4

Gotujemy osobno makaron al dente. Dodajemy do zupy. Można zupę zabielić śmietaną, dodajemy natkę i koperek. Smacznego!