Szybkie i proste ciasto czekoladowe
- Całkowity czas 1 godz. 15 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 55 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
500 g Cukier
500 g Mąka
2 łyżeczka Proszek do pieczenia
70 g Kakao
20 g Wanilia
30 g Biały ocet
18 ml Olej
540 ml Woda
2 szczypta Sól
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /4
W misie do mieszania wymieszaj cukier, mąkę, proszek do pieczenia i gorzkie kakao w proszku. Ubijaj masę tak, aby usunąć ewentualne grudki. Zrób dołek na środku i dodaj wanilię i ocet, następnie olej, a na końcu wodę. Dodaj sporą szczyptę soli. Ubijaj, aż uzyskasz gładką konsystencję bez grudek.
500g Cukier 500g Mąka 2łyżeczka Proszek do pieczenia 70g Kakao 20g Wanilia 30g Biały ocet 18ml Olej 540ml Woda 2szczypta Sól
Etap 2 /4
Wlej do natłuszczonej i oprószonej mąką formy. Włóż formę do Cake Factory.
Nieprzywierająca forma
Etap 3 /4
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 4 /4
Przed wyjęciem z formy pozostaw do ostygnięcia a następnie serwuj.