Szynka wieprzowa w sosie po cygańsku - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Szynka wieprzowa w sosie po cygańsku

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 0 min.
  • Czas przygotowania
    0 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 kg Szynki wieprzowej

  • 4 Papryki różne kolory

  • 4 Cebule

  • 2 Duże marchewki

  • 3 Ząbki czosnku

  • 10 Ogórków konserwowych

  • 4 Papryki konserwowe

  • 1 łyżka Masła klarowanego

  • 1 łyżka

  • 1 łyżka Soli

  • 1 łyżka Pieprzu

  • 1 łyżka Papryki słodkiej

  • 1 łyżka Ziół prowansalskich

  • 1 łyżka Suszonego czosnku

  • 1 l Passaty pomidorowej

  • 3 Woreczki ryżu

Czas przygotowania

Etap 1 /10

Przygotuj składniki.

  • 1kg Szynki wieprzowej
  • 4 Papryki różne kolory
  • 4 Cebule
  • 2 Duże marchewki
  • 3 Ząbki czosnku
  • 10 Ogórków konserwowych
  • 4 Papryki konserwowe
  • 1łyżka Masła klarowanego
  • 1łyżka Soli
  • 1łyżka Pieprzu
  • 1łyżka Papryki słodkiej
  • 1łyżka Ziół prowansalskich
  • 1łyżka Suszonego czosnku
  • 1l Passaty pomidorowej
  • 3 Woreczki ryżu

Etap 2 /10

Mięso dokładnie oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Rozbij tłuczkiem, a następnie dopraw solą oraz pieprzem. W misie Cook4me rozpuść 1 łyżkę masła i smaż mięso do zarumienienia z dwóch stron, a następnie ściągnij.

  • 1kg Szynki wieprzowej
  • 1łyżka Masła klarowanego

Etap 3 /10

Obierz cebulę oraz marchew. Cebulę pokrój w piórka, a marchew w słupki. Smaż cebulę i marchew na 1 łyżce masła w Cook4me.

  • 4 Cebule
  • 2 Duże marchewki
  • 1łyżka

Etap 4 /10

Papryki umyj i pokrój w paski. Dodaj do cebuli i marchwi.

  • 4 Papryki różne kolory

Etap 5 /10

Pokrój w paski ogórki konserwowe oraz paprykę konserwową.

  • 10 Ogórków konserwowych
  • 4 Papryki konserwowe

Etap 6 /10

Do podsmażonych warzyw dodaj wcześniej podsmażone mięso oraz przyprawy wraz z czosnkiem.

  • 1łyżka Soli
  • 1łyżka Pieprzu
  • 1łyżka Papryki słodkiej
  • 1łyżka Ziół prowansalskich
  • 1łyżka Suszonego czosnku

Etap 7 /10

Smaż przez chwilę.

Etap 8 /10

Do składników dodaj passatę pomidorową i gotuj pod ciśnieniem.

  • 1l Passaty pomidorowej

Etap 9 /10

Dodaj ogórka i paprykę i włącz tryb duszenia na ok. 30 minut. Całość musi zmniejszyć objętość oraz zgęstnieć.

Etap 10 /10

Podaj danie z ugotowanym ryżem.