Szynka wieprzowa w sosie po cygańsku
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 kg Szynki wieprzowej
4 Papryki różne kolory
4 Cebule
2 Duże marchewki
3 Ząbki czosnku
10 Ogórków konserwowych
4 Papryki konserwowe
1 łyżka Masła klarowanego
1 łyżka
1 łyżka Soli
1 łyżka Pieprzu
1 łyżka Papryki słodkiej
1 łyżka Ziół prowansalskich
1 łyżka Suszonego czosnku
1 l Passaty pomidorowej
3 Woreczki ryżu
Czas przygotowania
Etap 1 /10
Przygotuj składniki.
Etap 2 /10
Mięso dokładnie oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Rozbij tłuczkiem, a następnie dopraw solą oraz pieprzem. W misie Cook4me rozpuść 1 łyżkę masła i smaż mięso do zarumienienia z dwóch stron, a następnie ściągnij.
Etap 3 /10
Obierz cebulę oraz marchew. Cebulę pokrój w piórka, a marchew w słupki. Smaż cebulę i marchew na 1 łyżce masła w Cook4me.
Etap 4 /10
Papryki umyj i pokrój w paski. Dodaj do cebuli i marchwi.
Etap 5 /10
Pokrój w paski ogórki konserwowe oraz paprykę konserwową.
Etap 6 /10
Do podsmażonych warzyw dodaj wcześniej podsmażone mięso oraz przyprawy wraz z czosnkiem.
Etap 7 /10
Smaż przez chwilę.
Etap 8 /10
Do składników dodaj passatę pomidorową i gotuj pod ciśnieniem.
Etap 9 /10
Dodaj ogórka i paprykę i włącz tryb duszenia na ok. 30 minut. Całość musi zmniejszyć objętość oraz zgęstnieć.
Etap 10 /10
Podaj danie z ugotowanym ryżem.