Tacos Al Pastor wg Andrzeja Andrzejczaka
- Całkowity czas 1 godz.
- 10 min.
Czas przygotowania - 50 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
8 szt. Tacos pszenno-kukurydziane
1 kg Karkówka wieprzowa
400 g Pomarańcze
200 g Ananas
40 g Chipotle
15 g Papryka wędzona
20 g Sól
30 g Czosnek
15 g Pieprz czarny
400 ml Woda
2 szt. Limonka
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Karkówkę pokrój na 4 i natrzyj wszystkimi przyprawami.
Etap 3 /8
Pomarańcze obierz i pokrój w grubą kostkę, to samo zrób z ananasem.
Etap 4 /8
Zamarynowane mięso wsadź do urządzenia, wymieszaj z owocami i chipotle i zalej wodą.
Etap 5 /8
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /8
Odlej większość powstałego sosu i włącz mocne duszenie, zredukuj płyn żeby oblepił mięso.
Etap 7 /8
Zagrzej Tacosy na patelni.
Etap 8 /8
Ciepłe placki podaj z zagrzanym mięsem, świeża limonką i ulubionymi dodatkami.