Tagliatelle z krewetkami
Przepis według InspiracjeJoanny

Tagliatelle z krewetkami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 godz. 11 min.
  • Czas przygotowania
    10 godz.
  • Gotowanie
    11 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 osób

  • 300 g Krewetek

  • 200 g Szpinak mrożony lub świeży

  • 200 g Pomidorki koktajlowe

  • 25 g Czosnek świeży

  • 5 łyżka Oliwa z oliwek

  • 200 g Makaron tagiatelle

  • 100 g Śmietana 18%

  • 250 ml Wody

  • 1 szczypta Soli

  • 1 szczypta Pieprzu

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Na oliwie przez 2 minuty podsmażyć posiekany drobno czosnek.

  • 25g Czosnek świeży
  • 5łyżka Oliwa z oliwek

Etap 2 /5

Dodajemy oczyszczone i obrane krewetki i podsmażamy przez 1 minutę mieszając.

  • 300g Krewetek

Etap 3 /5

Przyprawiamy solą i pieprzem.

  • 1szczypta Soli
  • 1szczypta Pieprzu

Etap 4 /5

Dodajemy pomidorki koktajlowe i szpinak, zalewamy śmietaną i wodą i utrzymujemy tryb podsmażania.

  • 200g Szpinak mrożony lub świeży
  • 200g Pomidorki koktajlowe
  • 100g Śmietana 18%
  • 250ml Wody

Etap 5 /5

Dodajemy makaron, dokładnie mieszamy i gotujemy pod ciśnieniem.

  • 200g Makaron tagiatelle