Tajska zupa tom yam z krewetkami - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Tajska zupa tom yam z krewetkami

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 16 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    1 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 30 Krewetka

  • 2 laska Trawa cytrynowa

  • 8 Imbir

  • 4 Pomidor cherry

  • 300 g Pieczarka

  • 3 łyżka Sos nuoc mam

  • 2 goździk Czosnek

  • 2 Szalotka

  • Kolendra

  • 0.5 Limonka

  • 400 ml Woda

  • 1 szczypta Chili w proszku

  • 1 kostka Bulion drobiowy

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 30 Krewetka
  • 2laska Trawa cytrynowa
  • 8 Imbir
  • 4 Pomidor cherry
  • 300g Pieczarka
  • 3łyżka Sos nuoc mam
  • 2goździk Czosnek
  • 2 Szalotka
  • Kolendra
  • 0.5 Limonka

Etap 2 /5

Szalotki pokrój w piórka, pomidorki w ósemki, pieczarki w cienkie plasterki. Posiekaj kolendrę.

  • 4 Pomidor cherry
  • 300g Pieczarka
  • 2 Szalotka
  • Kolendra

Etap 3 /5

Umieść w Cook4me wszystkie składniki z wyjątkiem kolendry i limonki.

  • 30 Krewetka
  • 2laska Trawa cytrynowa
  • 8 Imbir
  • 4 Pomidor cherry
  • 300g Pieczarka
  • 3łyżka Sos nuoc mam
  • 2goździk Czosnek
  • 2 Szalotka
  • 400ml Woda
  • 1szczypta Chili w proszku
  • 1kostka Bulion drobiowy

Etap 4 /5

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 5 /5

Wyjmij imbir i trawę cytrynową. Podawaj skropione sokiem z limonki i posypane kolendrą.

  • 8 Imbir
  • 0.5 Limonka