Tajska zupa tom yam z krewetkami
- Całkowity czas 16 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 1 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
30 Krewetka
2 laska Trawa cytrynowa
8 Imbir
4 Pomidor cherry
300 g Pieczarka
3 łyżka Sos nuoc mam
2 goździk Czosnek
2 Szalotka
Kolendra
0.5 Limonka
400 ml Woda
1 szczypta Chili w proszku
1 kostka Bulion drobiowy
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
30 Krewetka 2laska Trawa cytrynowa 8 Imbir 4 Pomidor cherry 300g Pieczarka 3łyżka Sos nuoc mam 2goździk Czosnek 2 Szalotka Kolendra 0.5 Limonka
Etap 2 /5
Szalotki pokrój w piórka, pomidorki w ósemki, pieczarki w cienkie plasterki. Posiekaj kolendrę.
4 Pomidor cherry 300g Pieczarka 2 Szalotka Kolendra
Etap 3 /5
Umieść w Cook4me wszystkie składniki z wyjątkiem kolendry i limonki.
30 Krewetka 2laska Trawa cytrynowa 8 Imbir 4 Pomidor cherry 300g Pieczarka 3łyżka Sos nuoc mam 2goździk Czosnek 2 Szalotka 400ml Woda 1szczypta Chili w proszku 1kostka Bulion drobiowy
Etap 4 /5
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Wyjmij imbir i trawę cytrynową. Podawaj skropione sokiem z limonki i posypane kolendrą.
8 Imbir 0.5 Limonka