Tortellini z boczkiem i pieczarkami w sosie śmietanowym wg Elżbiety Bogusz
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 g Świeżego tortellini, np. z serem ricotta i szpinakiem
8 Pieczarek
1 łyżka Oliwy
100 g Wędzonego boczku
1 Mała cebula
240 g Śmietanki 30%
1 łyżeczka Tymianku
45 g Parmezanu
250 ml Wody
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Pieczarki obieramy, kroimy i podsmażamy na oliwie. Po 2 minutach dodajemy boczek i cebulę. Razem podsmażamy przez 8 minut.
Etap 2 /3
Po zakończonym podsmażaniu dolewamy wodę i dodajemy tortellini. Gotujemy przez 1 minutę.
Etap 3 /3
Po ugotowaniu dodajemy śmietankę 30%, tymianek, parmezan i podsmażamy do zgęstnienia sosu ok. 4 minuty. Podajemy posypane parmezanem.