Tradycyjne gazpacho
Tefal
Przepis według Tefal

Tradycyjne gazpacho

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 35 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    2 godz. 30 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g ogórek pokrojony w kostkę

  • 250 g średnie pomidory, obrane, pokrojone w kostkę i bez nasion

  • 150 g obrana papryka z usuniętymi nasionami i pokrojona w kostkę

  • 60 g posiekana biała cebula

  • 550 ml woda

  • 1 łyżka ketchup

  • 1 goździk mały obrany i posiekany ząbek czosnku z usuniętym kiełkiem

  • 1 łyżka Sos Worcestershire

  • 2 łyżka oliwa z oliwek

  • 20 liść bazylia

  • 5 kropla sosu Tabasco©

  • 3 sucharki

  • Sól

  • Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki. Zachowaj trochę ogórka i kostek papryki, którymi ozdobisz chłodnik. Zostaw również kilka listków bazylii.

  • 300g ogórek pokrojony w kostkę
  • 250g średnie pomidory, obrane, pokrojone w kostkę i bez nasion
  • 150g obrana papryka z usuniętymi nasionami i pokrojona w kostkę
  • 60g posiekana biała cebula
  • 1goździk mały obrany i posiekany ząbek czosnku z usuniętym kiełkiem
  • 20liść bazylia

Etap 2 /5

Włóż wszystkie składniki do blendera. Zamknij pokrywkę i odstaw na bok na 30 minut.

  • 550ml woda
  • 1łyżka ketchup
  • 1łyżka Sos Worcestershire
  • 2łyżka oliwa z oliwek
  • 5kropla sosu Tabasco©
  • 3 sucharki
  • Sól
  • Pieprz

Etap 3 /5

Ustaw wskazany program na dwie minuty. Uruchom program.

Etap 4 /5

Po zakończeniu programu otwórz pokrywkę i wlej zupę do miski. Przed podaniem wstaw do lodówki na 2 godziny.

Etap 5 /5

Przelej gazpacho do misek. Ozdób pozostałymi warzywami, posiekaną bazylią i spryskaj kilkoma kroplami oliwy.