Truskawkowe fondanty
- Całkowity czas 49 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 29 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
540 g Gorzka czekolada
450 g Masło
9 Jajka
225 g Cukier trzcinowy
135 g Mąka
180 g Dżem truskawkowy
Dekoracja
18 Truskawki
150 g Gorzka czekolada
1 łyżeczka Masło kakaowe
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Aby przygotować truskawki w czekoladzie, włóż kostki czekolady do nieprzywierającej formy. Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.
Etap 2 /7
Dodaj masło kakaowe i wymieszaj drewnianą łyżką. Roztopioną czekoladę wlej do małej miski, zanurz truskawki do połowy, a następnie rozłóż je na papierze do pieczenia i odczekaj aż czekolada stwardnieje.
Etap 3 /7
Aby przygotować fondanty: wymieszaj w misce cukier, mąkę i jaja.
Etap 4 /7
Umieść kostki czekolady i kawałki masła w nieprzywierającej formie i rozpuść je według programu i podanego czasu. Wymieszaj i dodaj do poprzedniej masy.
Etap 5 /7
Napełnij do połowy wgłębienia i umieść formę w zamrażarce na 5 minut. Wyjmij formę z zamrażarki, dodaj do każdego ciastka łyżkę konfitury i zalej masą czekoladową.
Etap 6 /7
Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.
Etap 7 /7
Po lekkim ostygnięciu ciastek, na każdym z nich połóż truskawkę i podawaj.