Tuńczyk z jajkami w cieście filo - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Tuńczyk z jajkami w cieście filo

ratings.4.4

4.4/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 6 Ciasto filo

  • 200 g Tuńczyk

  • 3 Jajka

  • 1 Jajko

  • 3 łyżka Przecier pomidorowy

  • 1 łyżka Olej

  • Sól

  • Pieprz

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Ten przepis wymaga użycia pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.

  • 6 Ciasto filo
  • 200g Tuńczyk
  • 3 Jajka
  • 1 Jajko
  • 3łyżka Przecier pomidorowy
  • 1łyżka Olej
  • Sól
  • Pieprz

Etap 2 /4

Wymieszaj wszystkie składniki oprócz ubitego jajka. Przetnij arkusze ciasta filo na pół, a następnie złóż każdy na pół.

  • 6 Ciasto filo
  • 200g Tuńczyk
  • 1 Jajko
  • 3łyżka Przecier pomidorowy
  • 1łyżka Olej
  • Sól
  • Pieprz

Etap 3 /4

Umieść 30 g farszu na brzegu paska i złóż w trójkąt. Posmaruj jajkiem. Włóż trójkąty z ciasta filo do Cook4me.

  • 1 Jajko

Etap 4 /4

Ustaw Extra Crisp w Cook4me. Gotuj w trybie ręcznym przez 10 minut w temp. 200°C.

  • Extra Crisp