Tuńczyk z jajkami w cieście filo
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
6 Ciasto filo
200 g Tuńczyk
3 Jajka
1 Jajko
3 łyżka Przecier pomidorowy
1 łyżka Olej
Sól
Pieprz
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Ten przepis wymaga użycia pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.
Etap 2 /4
Wymieszaj wszystkie składniki oprócz ubitego jajka. Przetnij arkusze ciasta filo na pół, a następnie złóż każdy na pół.
Etap 3 /4
Umieść 30 g farszu na brzegu paska i złóż w trójkąt. Posmaruj jajkiem. Włóż trójkąty z ciasta filo do Cook4me.
Etap 4 /4
Ustaw Extra Crisp w Cook4me. Gotuj w trybie ręcznym przez 10 minut w temp. 200°C.