Udziec jagnięcy w czerwonym winie
- Całkowity czas 12 godz. 26 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 12 godz. 11 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 łyżka Oliwa z oliwek
2 Udźce jagnięce
1 Pokrojona cebula
3 goździk Posiekany czosnek
2 łyżka Mąka kukurydziana (30 g)
30 cl Czerwone wino
15 cl Bulion warzywny
2 gałązka Tymianek
1 łyżeczka Papryka wędzona
Sól, pieprz
250 g Ugotowane tagliatelle
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Wlej oliwę z oliwek do miski.
Etap 3 /8
Podsmaż przyprawione mięso ze wszystkich stron przez 6 minut. Powtórz ten proces kilkukrotnie.
Etap 4 /8
Dodaj cebulę, czosnek i mąkę kukurydzianą wymieszaną z zimną wodą.
Etap 5 /8
Gotuj przez 1 minutę.
Etap 6 /8
Dodaj wszystkie składniki oprócz makaronu, a następnie doprowadź do wrzenia na 4 minuty.
Etap 7 /8
Gotowanie w niskiej temperaturze na wysokim ustawieniu.
Etap 8 /8
Wyjmij mięso. Dodaj gorący makaron do sosu. Smacznego!