Włoska beza
- Całkowity czas 1 godz. 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
76 sztuki
4 Białka jajek
250 g Cukier
8.5 cl Woda
Akcesoria
Trzepaczka flex
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Dodać białka do misy urządzenia.
Etap 2 /5
W rondelku podgrzej cukier i wodę, aby powstał syrop cukrowy.
Etap 3 /5
Gdy syrop osiągnie 110 stopni, naciśnij przycisk "Start", aby ubić białka.
Etap 4 /5
Gdy mieszanina osiągnie 118 stopni, przerwij gotowanie. Naciśnij przycisk "Start" i powoli wlej mieszaninę do misy urządzenia na ubite białka.
Etap 5 /5
Twoja beza jest gotowa, możesz użyć jej w innym przepisie lub umieścić na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika na 1 godzinę i 30 minut w 100 stopniach.