Włoska beza - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Włoska beza

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 45 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

76 sztuki

  • 4 Białka jajek

  • 250 g Cukier

  • 8.5 cl Woda

Akcesoria

  • Trzepaczka flex
    Trzepaczka flex

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Dodać białka do misy urządzenia.

  • 4 Białka jajek

Etap 2 /5

W rondelku podgrzej cukier i wodę, aby powstał syrop cukrowy.

  • 250g Cukier
  • 8.5cl Woda

Etap 3 /5

Gdy syrop osiągnie 110 stopni, naciśnij przycisk "Start", aby ubić białka.

  • 4 Białka jajek
  • Trzepaczka flex

Etap 4 /5

Gdy mieszanina osiągnie 118 stopni, przerwij gotowanie. Naciśnij przycisk "Start" i powoli wlej mieszaninę do misy urządzenia na ubite białka.

  • 250g Cukier
  • 8.5cl Woda
  • Trzepaczka flex

Etap 5 /5

Twoja beza jest gotowa, możesz użyć jej w innym przepisie lub umieścić na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika na 1 godzinę i 30 minut w 100 stopniach.