Włoski sos winegret
Tefal
Przepis według Tefal

Włoski sos winegret

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 120 ml oliwa z pierwszego tłoczenia

  • 60 ml biały lub czerwony ocet winny

  • 2 łyżka woda

  • 2 łyżeczka miód

  • 1 łyżeczka świeżo wyciśnięty sok z cytryny

  • 3 łyżka świeżo starty parmezan

  • 0.5 łyżeczka sól czosnkowa

  • 0.5 łyżeczka suszona pietruszka

  • 0.5 łyżeczka suszona bazylia

  • 0.5 łyżeczka suszone oregano

  • 1 szczypta czerwona papryka chili

  • Świeżo mielony czarny pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Wlej wszystkie składniki do blendera.

  • 120ml oliwa z pierwszego tłoczenia
  • 60ml biały lub czerwony ocet winny
  • 2łyżka woda
  • 2łyżeczka miód
  • 1łyżeczka świeżo wyciśnięty sok z cytryny
  • 3łyżka świeżo starty parmezan
  • 0.5łyżeczka sól czosnkowa
  • 0.5łyżeczka suszona pietruszka
  • 0.5łyżeczka suszona bazylia
  • 0.5łyżeczka suszone oregano
  • 1szczypta czerwona papryka chili
  • Świeżo mielony czarny pieprz

Etap 2 /3

Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.

Etap 3 /3

Przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku. Przed podaniem wymieszaj.