Włoskie panini wg Eweliny Różańskiej - przepisy OptiGrill 4in1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Włoskie panini wg Eweliny Różańskiej

ratings.4.5

4.5 /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 osoba

  • 1 Bułka ciabatta

  • 2 łyżka Zielonego pesto

  • 6 Plastrów włoskiej szynki, np. spianata piccante

  • 2 Suszone pomidory

  • 0.5 Kulki mozzarelli

  • 1 łyżka Obranych niesolonych pistacji

  • 1 łyżeczka Tartego parmezanu

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Ciabattę przekrój na pół. Mozzarellę pokrój na grube plastry, a suszone pomidory na małe kawałki. Pistacje delikatnie posiekaj.

Etap 2 /3

Dolną i górną część bułki posmaruj pesto. Na dolnej części ułóż plastry szynki, suszone pomidory, mozzarellę, pistacje. Całość posyp parmezanem i przykryj górną częścią bułki.

Etap 3 /3

Ustaw na grillu tryb Kanapka i kliknij przycisk OK. Po rozgrzaniu urządzenia, włóż swoje panini do grilla, zamknij pokrywę delikatnie zgniatając kanapkę. Nie przerywaj grillowania do momentu, aż kontrolka zaświeci się na pomarańczowo, co oznacza średnio upieczone.