Warzywne frytki
- Całkowity czas 1 godz.
- 20 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
0.5 Czosnek
0.5 Natka pietruszki
0.5 łyżka Sok z cytryny
1 łyżka Tahini
40 ml Woda
3 łyżka Oliwa z oliwek
Sól i pieprz
0.5 łyżka Papryka
0.5 łyżka Tymianek
150 g Burak
150 g Batat
1 Ziemniak
150 g Pasternak
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. TEN PRZEPIS WYMAGA UŻYCIA POKRYWY EXTRA CRISP.
Etap 2 /5
Aby zrobić sos, wymieszaj czosnek z posiekaną natką pietruszki. Dodaj sok z cytryny, tahini, wodę i olej. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Etap 3 /5
Wymieszaj oliwę z papryką i tymiankiem. Warzywa namocz osobno w oleju. Włóż buraki do misy.
Etap 4 /5
Załóż pokrywę Extra Crisp i ustaw tryb smażenia P3 na 40 minut. Po 10 minutach dodaj resztę warzyw. Zamieszaj w połowie gotowania.
Etap 5 /5
Podawaj z sosem!