Wegańskie ciasto black velvet
Tefal
Przepis według Tefal

Wegańskie ciasto black velvet

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 44 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    44 min.
  • Studzenie
    35 min.

Składniki

3 porcje

  • 660 ml Soja

  • 60 ml Sok z cytryny

  • 750 g Mąka

  • 6 łyżeczka Węgiel w proszku

  • 3 łyżeczka Proszek do pieczenia

  • 450 g Cukier

  • 240 ml Olej

  • 600 g Biała czekolada

  • 60 g Miód

  • 60 ml Olej

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /6

(CIASTO) Do miarki wlej mleko sojowe i dodaj sok z cytryny. Odstaw na 5 minuts : mleko sojowe się zsiądzie.

  • 660ml Soja
  • 60ml Sok z cytryny

Etap 2 /6

Wyłóż duża formę do ciasta papierem tłuszczoodpornym.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 3 /6

W misce zmiksuj cukier i olej. Dodaj zsiadłe mleko sojowe, a następnie suche składniki, które zostały razem przesiane: mąkę, drożdże i węgiel drzewny w proszku. Wymieszaj.

  • 660ml Soja
  • 750g Mąka
  • 6łyżeczka Węgiel w proszku
  • 3łyżeczka Proszek do pieczenia
  • 450g Cukier
  • 240ml Olej

Etap 4 /6

Wlej masę do formy i wstaw do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje Wyjmij ciasto z formy i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 5 /6

(POLEWA) Roztop białą czekoladę z miodem i olejem zgodnie z programem i podanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje

  • 240ml Olej
  • 600g Biała czekolada
  • 60g Miód

Etap 6 /6

Delikatnie rozmieszaj i rozlej na ciasto.