Wegańskie ciasto z pomadą czekoladową i awokado
- Całkowity czas 2 godz. 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 2 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
100 g wydrylowane daktyle
100 g orzechy pekan
40 g kakao w proszku
1 łyżka ekstrakt waniliowy
1 łyżka miód
2 łyżka woda
3 dojrzałe awokado
6 łyżka syrop klonowy
75 g kakao
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Aby przygotować spód pod ciasto, włóż daktyle i ekstrakt waniliowy do blendera. Dodaj wodę, miód, orzechy pekan i kakao.
Etap 2 /7
Ustaw wskazany program na 1 min 15 s i uruchom go.
Etap 3 /7
Przelej ciasto do tortownicy i rozprowadź równomiernie. Umyj miskę blendera.
Etap 4 /7
Usuń miąższ awokado i potnij w kostki. Dodaj pokrojone awokado, syrop klonowy i kakao do blendera.
Etap 5 /7
Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.
Etap 6 /7
Polej spód ciasta mieszanką, przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na 2 godziny.
Etap 7 /7
Przełóż ciasto na talerz, posyp tartym kokosem i podawaj.