Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wegańskie ciasto z pomadą czekoladową i awokado

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 20 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    2 godz.

Składniki

4 osób

  • 100 g wydrylowane daktyle

  • 100 g orzechy pekan

  • 40 g kakao w proszku

  • 1 łyżka ekstrakt waniliowy

  • 1 łyżka miód

  • 2 łyżka woda

  • 3 dojrzałe awokado

  • 6 łyżka syrop klonowy

  • 75 g kakao

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Aby przygotować spód pod ciasto, włóż daktyle i ekstrakt waniliowy do blendera. Dodaj wodę, miód, orzechy pekan i kakao.

  • 100g wydrylowane daktyle
  • 100g orzechy pekan
  • 40g kakao w proszku
  • 1łyżka ekstrakt waniliowy
  • 1łyżka miód
  • 2łyżka woda

Etap 2 /7

Ustaw wskazany program na 1 min 15 s i uruchom go.

Etap 3 /7

Przelej ciasto do tortownicy i rozprowadź równomiernie. Umyj miskę blendera.

Etap 4 /7

Usuń miąższ awokado i potnij w kostki. Dodaj pokrojone awokado, syrop klonowy i kakao do blendera.

  • 3 dojrzałe awokado
  • 6łyżka syrop klonowy
  • 75g kakao

Etap 5 /7

Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.

Etap 6 /7

Polej spód ciasta mieszanką, przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na 2 godziny.

Etap 7 /7

Przełóż ciasto na talerz, posyp tartym kokosem i podawaj.