Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wegańskie pesto bazyliowe

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 3 min.
  • Czas przygotowania
    1 min.
  • Gotowanie
    2 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 80 g Bazylia

  • 2 goździk Czosnek

  • 70 ml Oliwa z oliwek

  • 3 łyżka Sok z cytryny

  • 1 szczypta Sól

  • 20 g Orzechy nerkowca

  • 1 łyżka Drożdże słodowe

  • 30 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /3

W blenderze umieść bazylię, czosnek, oliwę z oliwek, sok z cytryny i sól. Zamknij pokrywkę i blenduj na średniej prędkości przez 1 minutę.

  • 80g Bazylia
  • 2goździk Czosnek
  • 70ml Oliwa z oliwek
  • 3łyżka Sok z cytryny
  • 1szczypta Sól

Etap 2 /3

Dodaj orzechy nerkowca, słodowe drożdże i wodę. Blenduj na maksymalnej prędkości przez 1 minutę. Wydłuż czas, jeśli chcesz uzyskać gładszą konsystencję.

  • 20g Orzechy nerkowca
  • 1łyżka Drożdże słodowe
  • 30ml Woda

Etap 3 /3

Pesto przelej do szczelnego pojemnika i przechowuj w lodówce.