Wegetariańskie czerwone curry
- Całkowity czas 21 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 łyżka Olej kokosowy
1 Cebula czerwona
3 Imbir
2 Czosnek
3 Marchew
1 Papryka
2 łyżeczka Czerwona pasta curry
200 ml Mleko kokosowe
100 ml Woda
400 g Ciecierzyca
1 Kapusta bok choy
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
1łyżka Olej kokosowy 1 Cebula czerwona 3 Imbir 2 Czosnek 3 Marchew 1 Papryka 2łyżeczka Czerwona pasta curry 200ml Mleko kokosowe 100ml Woda 400g Ciecierzyca 1 Kapusta bok choy
Etap 2 /6
Wlej olej kokosowy do Cook4me.
1łyżka Olej kokosowy
Etap 3 /6
Podsmaż cebulę, imbir i czosnek. Dodaj marchewki, paprykę i pastę curry. Mieszaj.
1 Cebula czerwona 3 Imbir 2 Czosnek 3 Marchew 1 Papryka 2łyżeczka Czerwona pasta curry
Etap 4 /6
Wlej mleko kokosowe i wodę.
200ml Mleko kokosowe 100ml Woda
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Dodaj kapustę bok choy i ciecierzycę, następnie gotuj przez 2 minuty.
400g Ciecierzyca 1 Kapusta bok choy