Wegetariańskie enchiladas
Tefal
Przepis według Tefal

Wegetariańskie enchiladas

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    18 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 łyżka Olej słonecznikowy

  • 0.5 Cebula

  • 0.5 Papryka czerwona

  • 50 g Czerwona fasola

  • 40 g Kukurydza

  • 150 g Pomidor

  • 0.5 łyżka Koncentrat pomidorowy

  • 0.5 łyżeczka Przyprawa meksykańska

  • 2 Tortilla

  • 30 g Emmentalera

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Ten przepis wymaga pokrywy Extra Crisp. Przygotuj składniki.

  • 1łyżka Olej słonecznikowy
  • 0.5 Cebula
  • 0.5 Papryka czerwona
  • 50g Czerwona fasola
  • 40g Kukurydza
  • 150g Pomidor
  • 0.5łyżka Koncentrat pomidorowy
  • 0.5łyżeczka Przyprawa meksykańska
  • 2 Tortilla
  • 30g Emmentalera

Etap 2 /7

Do misy wlej olej, dodaj cebulę i pieprz.

  • 1łyżka Olej słonecznikowy
  • 0.5 Cebula
  • 0.5 Papryka czerwona

Etap 3 /7

Smaż przez około 2 minuty.

Etap 4 /7

Dodaj fasolę, kukurydzę, pomidory, koncentrat i przyprawy.

  • 50g Czerwona fasola
  • 40g Kukurydza
  • 150g Pomidor
  • 0.5łyżka Koncentrat pomidorowy
  • 0.5łyżeczka Przyprawa meksykańska

Etap 5 /7

Smaż przez około 6 minut.

Etap 6 /7

Wypełnij tortille. Umieść je w misie i dodaj tarty ser emmentaler.

  • 2 Tortilla
  • 30g Emmentalera

Etap 7 /7

Wyłącz Cook4me. Załóż pokrywę Extra Crisp i ustaw ją na nr 2 na 10 minut.