Wegetariańskie gołąbki
- Całkowity czas 33 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 Biała kapusta
1 Szalotka
25 g Ryż brązowy
25 g Zielona soczewica
1 Bukiet garni
1 łyżka Oliwa z oliwy
200 g Pomidor
100 ml Woda
50 ml Białe wino
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
2 Biała kapusta 1 Szalotka 25g Ryż brązowy 25g Zielona soczewica 1 Bukiet garni 1łyżka Oliwa z oliwy 200g Pomidor 100ml Woda 50ml Białe wino Sól i pieprz
Etap 2 /6
Wlej olej do misy.
1łyżka Oliwa z oliwy
Etap 3 /6
Podsmaż szalotki przez 2 minuty.
1 Szalotka
Etap 4 /6
Dodaj soczewicę, ryż, bukiet garni i posiekane pomidory. Dopraw solą i pieprzem. Wlej białe wino i wodę.
25g Ryż brązowy 25g Zielona soczewica 1 Bukiet garni 200g Pomidor 100ml Woda 50ml Białe wino Sól i pieprz
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Napełnij liście kapusty nadzieniem.
2 Biała kapusta