Wegetariańskie pizze z pieczarkami
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
2 goździk Czosnek
80 g Cukinie
3 łyżeczka Czerwony pieprz
6 Duże pieczarki
Ocet balsamiczny
Sól, pieprz
9 g Sos pomidorowy
6 Czarne oliwki
2 łyżeczka Suszona bazylia
100 g Tarty ser mozzarella
Świeża bazylia
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Umieść tacę na pizzę na środkowej półce urządzenia. Zamknij drzwiczki, ustaw tryb GRILL na 200°C i nagrzewaj przez 13 minut.
Etap 2 /5
Drobno posiekaj ząbki czosnku. Pokrój cukinię na plasterki, a czerwoną paprykę w kostkę. Umyj pieczarki, odetnij trzony i usuń blaszki widelcem. Wysusz wnętrze pieczarek papierowym ręcznikiem. Za pomocą pędzelka wysmaruj obie strony pieczarek octem balsamicznym. Posyp wewnętrzną powierzchnię solą i pieprzem.
Etap 3 /5
Rozsmaruj łyżeczkę sosu pomidorowego na wewnętrznej części każdej pieczarki i posyp posiekanym czosnkiem.
Etap 4 /5
Po rozgrzaniu tacy ułóż na niej pieczarki i umieść na dolnej półce urządzenia. Zamknij drzwiczki, ustaw tryb PIZZA na 180°C i piecz przez 5 minut. Po zakończeniu programu wyjmij pieczarki i ozdób je cukinią, czerwoną papryką, oliwkami, suszoną bazylią, solą i pieprzem. Posyp tartym serem mozzarella. Umieść je z powrotem na tacy do pizzy i wznów program PIZZA ustawiony na 180°C i 15 minut.
Etap 5 /5
Po upieczeniu wyjmij pieczarki i posyp je świeżą bazylią.