Wegetariańskie steki - przepisy OptiGrill + | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wegetariańskie steki

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    15 min.

Składniki

4 osób

  • 1 dawka czerwona fasola

  • 1 szt. czerwona cebula

  • 1 goździk ząbek czosnku

  • 50 g orzechy włoskie

  • 30 g bułka tarta

  • 2 łyżka sos sojowy

Czas przygotowania

Etap 1 /2

Wrzuć obrany ząbek czosnku oraz cebulę do blendera i drobno je posiekaj. Dodaj orzechy włoskie oraz czerwoną fasolę i miksuj z dużą prędkością, aż powstanie gruboziarnista masa. Dodaj sos sojowy i bułkę tartą. Dobrze zmiksuj. Uformuj kulki o równej wielkości, połóż je na talerzu i włóż do lodówki na co najmniej 15 minut.

  • 1dawka czerwona fasola
  • 1szt. czerwona cebula
  • 1goździk ząbek czosnku
  • 50g orzechy włoskie
  • 30g bułka tarta
  • 2łyżka sos sojowy

Etap 2 /2

Włącz grill. Wybierz program Manualny, ustaw temperaturę na 250°C lub wybierz czerwony tryb manualny, a następnie naciśnij OK. Po rozgrzaniu urządzenia połóż na grillu posmarowane niewielką ilością oleju kulki i ostrożnie zamknij go. Naciśnij OK i ustaw czas pieczenia na 5 minut.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
16 min.

Burger wegański

Review 1 star (average)

Wegetariańskie steki - przepisy OptiGrill + | Tefal
Burger wegański