Wegetariańskie steki
- Całkowity czas 25 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 15 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 dawka czerwona fasola
1 szt. czerwona cebula
1 goździk ząbek czosnku
50 g orzechy włoskie
30 g bułka tarta
2 łyżka sos sojowy
Czas przygotowania
Etap 1 /2
Wrzuć obrany ząbek czosnku oraz cebulę do blendera i drobno je posiekaj. Dodaj orzechy włoskie oraz czerwoną fasolę i miksuj z dużą prędkością, aż powstanie gruboziarnista masa. Dodaj sos sojowy i bułkę tartą. Dobrze zmiksuj. Uformuj kulki o równej wielkości, połóż je na talerzu i włóż do lodówki na co najmniej 15 minut.
Etap 2 /2
Włącz grill. Wybierz program Manualny, ustaw temperaturę na 250°C lub wybierz czerwony tryb manualny, a następnie naciśnij OK. Po rozgrzaniu urządzenia połóż na grillu posmarowane niewielką ilością oleju kulki i ostrożnie zamknij go. Naciśnij OK i ustaw czas pieczenia na 5 minut.