Wieprzowina z chili i orzechami
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
900 g Polędwica wieprzowa
4.5 łyżka Olej arachidowy
6 szt. Cebule dymki
75 g Prażone orzechy nerkowca
1.5 łyżka Sos Nuoc mam
1.5 łyżka Sos ostrygowy
3 łyżka Pasta chili
1.5 łyżka Tajska bazylia
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Umyj i drobno posiekaj tajską bazylię (lub świeżą kolendrę).
Etap 3 /5
Wlej olej do Cook4me.
Etap 4 /5
Usmaż cebulę. Dodaj wieprzowinę. Podsmażaj przez 4 minuty z każdej strony. Dodaj sos i paprykę. Mieszaj przez 4 minuty.
Etap 5 /5
Przybierz orzechami nerkowca i tajską bazylią. Podawaj.