Wieprzowina z chili i orzechami - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wieprzowina z chili i orzechami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 900 g Polędwica wieprzowa

  • 4.5 łyżka Olej arachidowy

  • 6 szt. Cebule dymki

  • 75 g Prażone orzechy nerkowca

  • 1.5 łyżka Sos Nuoc mam

  • 1.5 łyżka Sos ostrygowy

  • 3 łyżka Pasta chili

  • 1.5 łyżka Tajska bazylia

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

Etap 2 /5

Umyj i drobno posiekaj tajską bazylię (lub świeżą kolendrę).

Etap 3 /5

Wlej olej do Cook4me.

Etap 4 /5

Usmaż cebulę. Dodaj wieprzowinę. Podsmażaj przez 4 minuty z każdej strony. Dodaj sos i paprykę. Mieszaj przez 4 minuty.

Etap 5 /5

Przybierz orzechami nerkowca i tajską bazylią. Podawaj.