Wołowa kofta z kolendrą - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 XXL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wołowa kofta z kolendrą

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 18 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 3 łyżka Posiekane szalotki

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 500 g Mielona wołowina

  • 2 łyżka Przyprawa ras-el-hanout

  • 3 łyżka Posiekana kolendra

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Szybko podsmaż szalotki na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.

  • 3łyżka Posiekane szalotki
  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 2 /3

Wymieszaj mieloną wołowinę, przyprawy, kolendrę i usmażone szalotki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj wydłużone klopsiki i nadziej je na drewniany szpikulec.

  • 500g Mielona wołowina
  • 2łyżka Przyprawa ras-el-hanout
  • 3łyżka Posiekana kolendra
  • Sól, pieprz

Etap 3 /3

Włóż tacę grillową do miski, a szaszłyki do miski urządzenia. Wersja cyfrowa: Wybierz tryb PIECZONY KURCZAK i piecz przez 8 minut w temperaturze 180°C. Obróć w połowie pieczenia. Wersja mechaniczna 2in1: Gotuj przez 8 minut w temperaturze 180°C. Obróć w połowie gotowania.