Wołowina w sosie własnym
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
10 g Oleju
2 Ząbki czosnku
150 g Cebuli
15 g Oleju
400 g Wołowiny na gulasz
20 g Mąki razowej orkiszowej lub razowej pszennej
400 g Wody zmieszanej z bulionem lub rosołu lub wody z solą i suszonymi warzywami
2 Liście laurowe
2 Ziarenka ziela angielskiego
2 Ziarenka pieprzu
1 łyżeczka Słodkiej papryki
0.5 łyżeczka Soli
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Do Cook4Me wlej olej i rozpocznij program. Jak już się nagrzeje, dodaj pokrojony w cienkie plasterki czosnek i pokrojoną w piórka cebulę. Smaż 4 minuty, co chwilę mieszając.
Etap 2 /3
Zgarnij cebulę na bok misy, wlej olej i po 1 minucie wrzuć kawałki mięsa obtoczone w mące. Smaż 4 minuty z jednej strony. Potem kawałki mięsa obróć i smaż kolejne 4 minuty. W międzyczasie zamieszaj też cebulę.
Etap 3 /3
Wlej wodę, dodaj przyprawy i wymieszaj. Zamknij urządzenie i gotuj pod ciśnieniem. Gotowe!