Wołowina w sosie własnym
Dorota Świdnik (@slodkie_fajne_ale_dietetyczne)
Przepis według Dorota Świdnik (@slodkie_fajne_ale_dietetyczne)

Wołowina w sosie własnym

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 10 g Oleju

  • 2 Ząbki czosnku

  • 150 g Cebuli

  • 15 g Oleju

  • 400 g Wołowiny na gulasz

  • 20 g Mąki razowej orkiszowej lub razowej pszennej

  • 400 g Wody zmieszanej z bulionem lub rosołu lub wody z solą i suszonymi warzywami

  • 2 Liście laurowe

  • 2 Ziarenka ziela angielskiego

  • 2 Ziarenka pieprzu

  • 1 łyżeczka Słodkiej papryki

  • 0.5 łyżeczka Soli

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Do Cook4Me wlej olej i rozpocznij program. Jak już się nagrzeje, dodaj pokrojony w cienkie plasterki czosnek i pokrojoną w piórka cebulę. Smaż 4 minuty, co chwilę mieszając.

Etap 2 /3

Zgarnij cebulę na bok misy, wlej olej i po 1 minucie wrzuć kawałki mięsa obtoczone w mące. Smaż 4 minuty z jednej strony. Potem kawałki mięsa obróć i smaż kolejne 4 minuty. W międzyczasie zamieszaj też cebulę.

Etap 3 /3

Wlej wodę, dodaj przyprawy i wymieszaj. Zamknij urządzenie i gotuj pod ciśnieniem. Gotowe!