Zapiekana brioszka
Tefal
Przepis według Tefal

Zapiekana brioszka

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 5 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    45 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 300 g Chałka

  • 5 Jajko

  • 750 ml Mleko

  • 140 g Cukier

  • 1 Cukier waniliowy

  • 1 szczypta Sól

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /5

W misie ubij jajka, oba cukry i szczyptę soli. Stopniowo dodawaj mleko.

  • 5 Jajko
  • 750ml Mleko
  • 140g Cukier
  • 1 Cukier waniliowy
  • 1szczypta Sól

Etap 2 /5

Pokrój brioszkę w dużą kostkę. Zanurz kostki brioszki w poprzedniej masie, aby stały się wilgotne. Włóż kostki do wysmarowanej masłem formy.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 3 /5

Wlej pozostałą masę do formy i wstaw do Cake Factory.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 4 /5

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.

Etap 5 /5

Posyp cukrem pudrem i serwuj łyżką na ciepło lub pozostaw do ostygnięcia i wyjmij zapiekankę w całości z formy.

  • 140g Cukier