Ziemniaczane mille-feuille
- Całkowity czas 1 godz. 5 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 50 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
430 g Ziemniaki
50 g Masło
2 łyżeczka Sól
0.5 łyżeczka Pieprz
6 szt. Tymianek
Akcesoria
Forma na 6 muffinek Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Obierz i umyj ziemniaki.
Etap 2 /6
Używając krajalnicy, pokrój ziemniaki w okrągłe plastry o grubości 3 mm. Przełóż je do miski.
Etap 3 /6
Rozpuść masło w nieprzywierającej formie na odpowiednim programie w wyznaczonym czasie.
Etap 4 /6
Dodaj roztopione masło, sól, pieprz i listki tymianku. Wymieszaj ziemniaki ręcznie, aby w pełni pokryć je masłem.
Etap 5 /6
Ułóż ziemniaki płasko w formie na 6 muffinek, dociśnij je i piecz na odpowiednim programie w wyznaczonym czasie.
Etap 6 /6
Wyjmij z foremek i od razu podawaj.