Ziemniaczane mille-feuille
Tefal
Przepis według Tefal

Ziemniaczane mille-feuille

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 5 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    50 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 430 g Ziemniaki

  • 50 g Masło

  • 2 łyżeczka Sól

  • 0.5 łyżeczka Pieprz

  • 6 szt. Tymianek

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek
  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Obierz i umyj ziemniaki.

  • 430g Ziemniaki

Etap 2 /6

Używając krajalnicy, pokrój ziemniaki w okrągłe plastry o grubości 3 mm. Przełóż je do miski.

Etap 3 /6

Rozpuść masło w nieprzywierającej formie na odpowiednim programie w wyznaczonym czasie.

  • 50g Masło
  • Nieprzywierająca forma

Etap 4 /6

Dodaj roztopione masło, sól, pieprz i listki tymianku. Wymieszaj ziemniaki ręcznie, aby w pełni pokryć je masłem.

  • 2łyżeczka Sól
  • 0.5łyżeczka Pieprz
  • 6szt. Tymianek

Etap 5 /6

Ułóż ziemniaki płasko w formie na 6 muffinek, dociśnij je i piecz na odpowiednim programie w wyznaczonym czasie.

  • Forma na 6 muffinek

Etap 6 /6

Wyjmij z foremek i od razu podawaj.