Zupa chorba
- Całkowity czas 18 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Cebula
200 g Jagnięcina
2 Czosnek
1 gałąź Seler naciowy
2 Marchewka
2 łyżka Przyprawa
4 łyżka Przecier pomidorowy
1.2 l Woda
80 g Makaron orzo
200 g Ciecierzyca
2 łyżka Oliwa z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Posiekaj czosnek, cebulę i seler. Pokrój marchewkę w kostkę i jagnięcinę na małe kawałki.
1 Cebula 200g Jagnięcina 2 Czosnek 1gałąź Seler naciowy 2 Marchewka
Etap 3 /8
Wlej oliwę z oliwek do Cook4me.
Etap 4 /8
Naciśnij „Start”. Gdy olej się rozgrzeje, wrzuć i podsmaż cebulę. Dodaj mięso, czosnek, przyprawy, marchewkę i seler. Smaż wszystko przez ok. 1 minutę od czasu do czasu mieszając.
1 Cebula 200g Jagnięcina 2 Czosnek 1gałąź Seler naciowy 2 Marchewka 2łyżka Przyprawa
Etap 5 /8
Dodaj przecier pomidorowy i zalej wszystko wodą. Dodaj makaron.
4łyżka Przecier pomidorowy 1.2l Woda 80g Makaron orzo
Etap 6 /8
Zamknij pokrywę i naciśnij "Start".
Etap 7 /8
Dodaj ciecierzycę, naciśnij „Start” i gotuj przez 2 minuty.
200g Ciecierzyca
Etap 8 /8
Podawaj na gorąco.