Zupa dyniowa wg Kiszki Ziemniaczanej
- Całkowity czas 28 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
750 ml Bulion
1 szt. Dynia piżmowa
3 szt. Ziemniaki
1 szt. Cebula
1 szt. Pomidor
1 szt. Imbir
1 szt. Czosnek
0.75 łyżeczka Curry
100 ml Mleko kokosowe
1 porcje Tarty parmezan
Bazylia lub szałwia
4 łyżka Śmietana 18%
2 łyżka Czarny sezam
2 łyżka Oliwa z oliwek
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki
750ml Bulion 1szt. Dynia piżmowa 3szt. Ziemniaki 1szt. Cebula 1szt. Pomidor 1szt. Imbir 1szt. Czosnek 0.75łyżeczka Curry 100ml Mleko kokosowe 1porcje Tarty parmezan Bazylia lub szałwia 4łyżka Śmietana 18% 2łyżka Czarny sezam 2łyżka Oliwa z oliwek Sól
Etap 2 /6
Dynię i ziemniaki obierz, a następnie pokrój w grubą kostkę. Cebulę i czosnek dowolnie posiekaj. Imbir obierz ze skórki i zetrzyj na tarce. Pomidora sparz i obierz ze skórki, a następnie dowolnie pokrój.
1szt. Dynia piżmowa 3szt. Ziemniaki 1szt. Cebula 1szt. Pomidor 1szt. Imbir 1szt. Czosnek
Etap 3 /6
Dodaj do Cook4me 2 łyżki oliwy z oliwek i wrzuć cebulę. Chwilę przed końcem dodaj czosnek i imbir.
1szt. Cebula 1szt. Imbir 1szt. Czosnek 2łyżka Oliwa z oliwek
Etap 4 /6
Czas na dodanie dyni, ziemniaków i pomidora.
1szt. Dynia piżmowa 3szt. Ziemniaki 1szt. Pomidor
Etap 5 /6
Dodaj do Cook4me bulion oraz curry. Teraz domknij pokrywę urządzenia i przejdź w tryb wysokiego ciśnienia.
750ml Bulion 0.75łyżeczka Curry
Etap 6 /6
Do gotowej zupy dodaj mleko kokosowe i zmiksuj na gładki krem. Ewentualnie dopraw solą. Na każdym talerzu dodaj kleks kwaśnej śmietany oraz udekoruj zielonymi listkami. Całość obsyp parmezanem i czarnym sezamem. Doskonale sprawdzą się tutaj także podprażone płatki migdałowe, czy pestki słonecznika.
100ml Mleko kokosowe 1porcje Tarty parmezan Bazylia lub szałwia 4łyżka Śmietana 18% 2łyżka Czarny sezam Sól