Zupa gulaszowa z karczku z pieczarkami od Łysego - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Zbijar

Zupa gulaszowa z karczku z pieczarkami od Łysego

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 56 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    36 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 kg karczku

  • 1 duża cebula

  • 2 łyżka mąki

  • 3 sztuki papryki (3 kolory)

  • 1 papryczka chilli

  • 2 średnie marchewki

  • 3 duże ząbki czosnku

  • 300 g pieczarek

  • 1 puszka groszku konserwowego z kukurydzą

  • 400 g passaty pomidorowej

  • 3 łyżka koncentratu pomidorowego

  • 1 torebka przyprawy do gulaszu

  • 1 łyżeczka soli na

  • 1 łyżeczka Maggi

  • 1 łyżeczka pieprzu

  • 0.5 łyżeczka ostrej papryki

  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

  • 2 liście laurowe

  • 2 ziela angielskie

  • 1 łyżka majeranku

  • 1.5 l wody lub bulionu

  • 2 łyżka oleju

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Mięso umyj po zimną wodą, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na małe kawałki (na jeden kęs), wymieszaj z 1/2 łyżeczki soli i szczyptą pieprzu, obtocz w mące.

  • 1kg karczku
  • 2łyżka mąki
  • 1łyżeczka soli na
  • 1łyżeczka pieprzu

Etap 2 /6

Pieczarki, marchewkę, czosnek oraz chilli pokrój w plasterki. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę.

  • 1 duża cebula
  • 3 sztuki papryki (3 kolory)
  • 1 papryczka chilli
  • 2 średnie marchewki
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 300g pieczarek

Etap 3 /6

Dodaj 2 łyżki oleju. Włóż całe mięso i podsmażaj na dużej mocy, aż się zarumieni. Następnie dodaj cebulę, czosnek oraz papryczkę chilli i smaż, aż się cebula zeszkli.

  • 1kg karczku
  • 1 duża cebula
  • 1 papryczka chilli
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 2łyżka oleju

Etap 4 /6

Dodaj pieczarki oraz marchewkę i smaż kilka minut, aż pieczarki zmiękną. Dodaj ostrą i słodką paprykę, majeranek, resztę soli, pieprz, przyprawę do gulaszu i dokładnie wymieszaj.

  • 2 średnie marchewki
  • 300g pieczarek
  • 1 torebka przyprawy do gulaszu
  • 1łyżeczka soli na
  • 1łyżeczka pieprzu
  • 0.5łyżeczka ostrej papryki
  • 1łyżeczka słodkiej papryki
  • 1łyżka majeranku

Etap 5 /6

Wlej wodę/bulion, dodaj koncentrat pomidorowy, listki laurowe, ziele angielskie. Gotuj pod ciśnieniem 20 min.

  • 3łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 1.5l wody lub bulionu

Etap 6 /6

Potem dodaj passatę, groszek z kukurydzą, Maggi, paprykę pokrojoną w paski. Gotuj pod ciśnieniem 5 min.

  • 3 sztuki papryki (3 kolory)
  • 1 puszka groszku konserwowego z kukurydzą
  • 400g passaty pomidorowej
  • 1łyżeczka Maggi