Zupa kartoflanka - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Patka

Zupa kartoflanka

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 39 min.
  • Czas przygotowania
    23 min.
  • Gotowanie
    16 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 100 g surowego wędzonego boczku

  • 1 mała kiełbasa śląska

  • 300 g ziemniaków

  • 100 g włoszczyzny

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 łyżka oleju

  • 1 kostka bulionu drobiowego

  • 2 łyżeczka majeranku

  • 1 łyżka mąki pszennej

  • 100 ml śmietany 18%

  • sól, pieprz

  • woda

  • cebula

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Boczek, kiełbasę, ziemniaki i cebulę kroimy w kostkę. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek przecisnać przez praskę.

  • 100g surowego wędzonego boczku
  • 1 mała kiełbasa śląska
  • 300g ziemniaków
  • 100g włoszczyzny
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula

Etap 2 /4

Na łyżce oleju podsmażamy boczek z kiełbasą. Po 4 minutach dodajemy cebulę, smażymy wszystko przez kolejne 3 minuty, następnie dodajemy czosnek z ziemniakami i włoszczyzną, wszystko smażymy jeszcze 2 minuty

  • 100g surowego wędzonego boczku
  • 1 mała kiełbasa śląska
  • 300g ziemniaków
  • 100g włoszczyzny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1łyżka oleju
  • cebula

Etap 3 /4

Do podsmażonych składników dodać ok litra wody, 1 kostkę bulionu drobiowego, 2 łyżeczki majeranku, sól i pieprz

  • 100g surowego wędzonego boczku
  • 1 mała kiełbasa śląska
  • 300g ziemniaków
  • 100g włoszczyzny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1łyżka oleju
  • 1 kostka bulionu drobiowego
  • 2łyżeczka majeranku
  • sól, pieprz
  • woda
  • cebula

Etap 4 /4

Gotową zupę zaciągnąć mąką rozprowadzoną w śmietanie. Gotować jeszcze przez 2 minuty, doprawić do smaku

  • 100g surowego wędzonego boczku
  • 1 mała kiełbasa śląska
  • 300g ziemniaków
  • 100g włoszczyzny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1łyżka oleju
  • 1 kostka bulionu drobiowego
  • 2łyżeczka majeranku
  • 1łyżka mąki pszennej
  • 100ml śmietany 18%
  • sól, pieprz
  • woda
  • cebula