Zupa koperkowa wg Pati Sołtysik
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Zupa koperkowa wg Pati Sołtysik

ratings.4.4

4.4/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 750 g Ziemniak

  • 250 g Marchew

  • 2 Koperek

  • 2 l Woda

  • 500 ml Bulion

  • 150 g Masło

  • 300 ml Śmietana 18%

  • 3 Liść laurowy

  • 4 Ziele angielskie

  • Piramidka smaku

  • 1 łyżeczka Czosnek granulowany

  • 1 łyżeczka Sok z cytryny

  • 0.5 łyżeczka Pieprz cytrynowy

  • 1 łyżeczka Majeranek

  • 1 łyżeczka Bazylia

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Przygotuj składniki. Pokrój ziemniaki w kostkę, a marchewkę w talarki.

Etap 2 /3

Do Cook4me włóż masło i rozpuść, a następnie dodaj ziemniaki i marchewkę. Podsmażaj przez 15 min mieszając od czasu do czasu.

  • 750g Ziemniak
  • 250g Marchew
  • 150g Masło

Etap 3 /3

Wlej bulion oraz wodę, dodaj przyprawy, śmietanę i koperek, wymieszaj. Gotuj przez 12 min.

  • 2 Koperek
  • 2l Woda
  • 500ml Bulion
  • 300ml Śmietana 18%
  • 3 Liść laurowy
  • 4 Ziele angielskie
  • Piramidka smaku
  • 1łyżeczka Czosnek granulowany
  • 1łyżeczka Sok z cytryny
  • 0.5łyżeczka Pieprz cytrynowy
  • 1łyżeczka Majeranek
  • 1łyżeczka Bazylia
  • Sól