Zupa meksykańska
- Całkowity czas 38 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 26 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
400 g Mielonej wołowiny
1 Duża cebula
1 Papryka czerwona
5 Ząbków czosnku
800 g Pomidorów z puszki
400 g Czerwonej fasoli z puszki
200 g Kukurydzy z puszki
1.5 l Bulionu
1 Pęczek kolendry
2 łyżka Koncentratu pomidorowego
3 łyżka Sosu sojowego
1 łyżka Słodkiej papryki
2 łyżeczka Cukru
1 łyżeczka Kminku
0.5 łyżeczka Oregano
0.5 łyżeczka Chilli
0.5 łyżeczka Pieprzu
4 łyżeczka Oliwy
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki. Cebule i paprykę pokrój w kostkę. Czosnek pokrój w plasterki. Kolendrę posiekaj. Pomidory z puszki zblenduj.
Etap 2 /8
Na 3 łyżkach oliwy smażymy cebulę z papryką. Po 6 min dodajemy czosnek.
Etap 3 /8
Wyjmujemy usmażone warzywa z urządzenia i przekładamy do miseczki.
Etap 4 /8
Do pustego urządzenia dodajemy 1 łyżkę oliwy i mieloną wołowinę. Wrzucamy sos sojowy, słodką paprykę, kminek, oregano, chilli, pieprz. Dokładnie mieszamy.
Etap 5 /8
Wrzucamy usmażone wcześniej warzywa, zblendowane pomidory, cukier, koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy.
Etap 6 /8
Wlewamy bulion, kukurydzę, fasolkę, dokładnie mieszamy.
Etap 7 /8
Gotujemy zupę.
Etap 8 /8
Po ugotowaniu wrzucamy posiekaną kolendrę i gotowe!