Zupa meksykańska - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Aluta_Panda

Zupa meksykańska

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 38 min.
  • Czas przygotowania
    12 min.
  • Gotowanie
    26 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 400 g Mielonej wołowiny

  • 1 Duża cebula

  • 1 Papryka czerwona

  • 5 Ząbków czosnku

  • 800 g Pomidorów z puszki

  • 400 g Czerwonej fasoli z puszki

  • 200 g Kukurydzy z puszki

  • 1.5 l Bulionu

  • 1 Pęczek kolendry

  • 2 łyżka Koncentratu pomidorowego

  • 3 łyżka Sosu sojowego

  • 1 łyżka Słodkiej papryki

  • 2 łyżeczka Cukru

  • 1 łyżeczka Kminku

  • 0.5 łyżeczka Oregano

  • 0.5 łyżeczka Chilli

  • 0.5 łyżeczka Pieprzu

  • 4 łyżeczka Oliwy

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki. Cebule i paprykę pokrój w kostkę. Czosnek pokrój w plasterki. Kolendrę posiekaj. Pomidory z puszki zblenduj.

  • 1 Duża cebula
  • 1 Papryka czerwona
  • 5 Ząbków czosnku
  • 800g Pomidorów z puszki
  • 1 Pęczek kolendry

Etap 2 /8

Na 3 łyżkach oliwy smażymy cebulę z papryką. Po 6 min dodajemy czosnek.

  • 1 Duża cebula
  • 1 Papryka czerwona
  • 5 Ząbków czosnku
  • 4łyżeczka Oliwy

Etap 3 /8

Wyjmujemy usmażone warzywa z urządzenia i przekładamy do miseczki.

Etap 4 /8

Do pustego urządzenia dodajemy 1 łyżkę oliwy i mieloną wołowinę. Wrzucamy sos sojowy, słodką paprykę, kminek, oregano, chilli, pieprz. Dokładnie mieszamy.

  • 400g Mielonej wołowiny
  • 3łyżka Sosu sojowego
  • 1łyżka Słodkiej papryki
  • 1łyżeczka Kminku
  • 0.5łyżeczka Oregano
  • 0.5łyżeczka Chilli
  • 0.5łyżeczka Pieprzu
  • 4łyżeczka Oliwy

Etap 5 /8

Wrzucamy usmażone wcześniej warzywa, zblendowane pomidory, cukier, koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy.

  • 1 Duża cebula
  • 1 Papryka czerwona
  • 5 Ząbków czosnku
  • 800g Pomidorów z puszki
  • 2łyżka Koncentratu pomidorowego
  • 2łyżeczka Cukru

Etap 6 /8

Wlewamy bulion, kukurydzę, fasolkę, dokładnie mieszamy.

  • 400g Czerwonej fasoli z puszki
  • 200g Kukurydzy z puszki
  • 1.5l Bulionu

Etap 7 /8

Gotujemy zupę.

Etap 8 /8

Po ugotowaniu wrzucamy posiekaną kolendrę i gotowe!

  • 1 Pęczek kolendry