Zupa pieczarkowa
- Całkowity czas 28 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
2 l Bulionu
700 g Pieczarek
1 kg Ziemniaków
200 g Pietruszki
200 g Marchewki
50 g Cebuli
Sól, pieprz,
Natka pietruszki, koperek
Lisc laurowy, ziele angielskie
50 ml Smietana 30%
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Cebule pokrój w drobna kostke, pieczarki w plasterki, ziemniaki w grubsza kostke, marchewke i pietruszke zetrzyj na tarce
700g Pieczarek 1kg Ziemniaków 200g Pietruszki 200g Marchewki 50g Cebuli
Etap 2 /4
Cebulke podsmaż
50g Cebuli
Etap 3 /4
Do wczesniej podsmażonej cebulki dodaj pokrojone warzywa oraz przyprawy(bez natki pietruszki i koperku) zalej wszystko 2litrami bulionu(pilnuj by nie przekroczyc poziomu MAX). Zamknij pokrywe i gotuj 10min pod cisnieniem.
2l Bulionu 700g Pieczarek 1kg Ziemniaków 200g Pietruszki 200g Marchewki 50g Cebuli Sól, pieprz, Lisc laurowy, ziele angielskie
Etap 4 /4
Po otwarciu urzadzenia dodaj smietanke, dopraw do smaku i posyp natka pietruszki i koperkiem
Natka pietruszki, koperek 50ml Smietana 30%