Zupa pieczarkowa
Przepis według Asia

Zupa pieczarkowa

Review 4 stars (average)

4/5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    13 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 2 l Bulionu

  • 700 g Pieczarek

  • 1 kg Ziemniaków

  • 200 g Pietruszki

  • 200 g Marchewki

  • 50 g Cebuli

  • Sól, pieprz,

  • Natka pietruszki, koperek

  • Lisc laurowy, ziele angielskie

  • 50 ml Smietana 30%

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Cebule pokrój w drobna kostke, pieczarki w plasterki, ziemniaki w grubsza kostke, marchewke i pietruszke zetrzyj na tarce

  • 700g Pieczarek
  • 1kg Ziemniaków
  • 200g Pietruszki
  • 200g Marchewki
  • 50g Cebuli

Etap 2 /4

Cebulke podsmaż

  • 50g Cebuli

Etap 3 /4

Do wczesniej podsmażonej cebulki dodaj pokrojone warzywa oraz przyprawy(bez natki pietruszki i koperku) zalej wszystko 2litrami bulionu(pilnuj by nie przekroczyc poziomu MAX). Zamknij pokrywe i gotuj 10min pod cisnieniem.

  • 2l Bulionu
  • 700g Pieczarek
  • 1kg Ziemniaków
  • 200g Pietruszki
  • 200g Marchewki
  • 50g Cebuli
  • Sól, pieprz,
  • Lisc laurowy, ziele angielskie

Etap 4 /4

Po otwarciu urzadzenia dodaj smietanke, dopraw do smaku i posyp natka pietruszki i koperkiem

  • Natka pietruszki, koperek
  • 50ml Smietana 30%