Zupa pomidorowa po turecku
Tefal
Przepis według Tefal

Zupa pomidorowa po turecku

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 g Pomidory

  • 40 g Masło

  • 40 g Mąka

  • 2 łyżeczka Przecier pomidorowy

  • 100 ml Mleko

  • 700 ml Woda

  • 2 Chilli w proszku

  • 4 łyżka Tarty ser (cheddar, parmezan lub inny ser)

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

Etap 2 /5

Roztop masło. Dodaj mąkę. Zamieszaj. Dodaj przecier pomidorowy. Zamieszaj.

Etap 3 /5

Dodaj pomidory. Zamieszaj. Dopraw solą, pieprzem i chili w proszku. Dodaj wodę. Zamieszaj.

Etap 4 /5

Gotuj w Cook4me.

Etap 5 /5

Dodaj mleko. Zmiksuj drobno. Podawaj z serem.