Zupa pomidorowa z cukinią wg Pati
- Całkowity czas 23 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
800 g Pomidory z puszki
300 g Cukinia
150 g Cebula
Czosnek
4 łyżka Oliwa z oliwek
400 ml Bulion lub woda
400 ml Passata pomidorowa
10 szt. Bazylia
3 łyżka Parmezan
1.5 łyżeczka Bazylia
1.5 łyżeczka Czosnek granulowany
2 łyżeczka Słodka papryka
1.5 łyżeczka Włoskie zioła
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki.
Etap 2 /4
Czosnek przeciskamy przez praskę, a cebule siekamy. Cukinię kroimy w kosteczkę.
Etap 3 /4
Do Cook4me wlewamy oliwę, a następnie dodajemy cebulę, czosnek, cukinię i pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem, Całość podsmażamy mieszając przez 8 min.
Etap 4 /4
Wlewamy bulion i passatę. Wsypujemy parmezan, liście bazylii oraz dodajemy przyprawy. Mieszamy. Gotujemy mieszając w trybie wysokie ciśnienie przez 10min. Po tym czasie zupę miksujemy na gładką masę za pomocą blendera ręcznego.





