Zupa pomidorowa z cukinią wg Pati
- Całkowity czas 23 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
800 g Pomidory z puszki
300 g Cukinia
150 g Cebula
Czosnek
4 łyżka Oliwa z oliwek
400 ml Bulion lub woda
400 ml Passata pomidorowa
10 szt. Bazylia
3 łyżka Parmezan
1.5 łyżeczka Bazylia
1.5 łyżeczka Czosnek granulowany
2 łyżeczka Słodka papryka
1.5 łyżeczka Włoskie zioła
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki.
800g Pomidory z puszki 300g Cukinia 150g Cebula Czosnek 4łyżka Oliwa z oliwek 400ml Bulion lub woda 400ml Passata pomidorowa 10szt. Bazylia 3łyżka Parmezan 1.5łyżeczka Bazylia 1.5łyżeczka Czosnek granulowany 2łyżeczka Słodka papryka 1.5łyżeczka Włoskie zioła Sól i pieprz
Etap 2 /4
Czosnek przeciskamy przez praskę, a cebule siekamy. Cukinię kroimy w kosteczkę.
300g Cukinia 150g Cebula Czosnek
Etap 3 /4
Do Cook4me wlewamy oliwę, a następnie dodajemy cebulę, czosnek, cukinię i pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem, Całość podsmażamy mieszając przez 8 min.
800g Pomidory z puszki 300g Cukinia 150g Cebula Czosnek 4łyżka Oliwa z oliwek Sól i pieprz
Etap 4 /4
Wlewamy bulion i passatę. Wsypujemy parmezan, liście bazylii oraz dodajemy przyprawy. Mieszamy. Gotujemy mieszając w trybie wysokie ciśnienie przez 10min. Po tym czasie zupę miksujemy na gładką masę za pomocą blendera ręcznego.
400ml Bulion lub woda 400ml Passata pomidorowa 10szt. Bazylia 3łyżka Parmezan 1.5łyżeczka Bazylia 1.5łyżeczka Czosnek granulowany 2łyżeczka Słodka papryka 1.5łyżeczka Włoskie zioła