Zupa pomidorowa z cukinią wg Pati
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Zupa pomidorowa z cukinią wg Pati

ratings.4.2

4.2/5 -

  • Całkowity czas 23 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    18 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 800 g Pomidory z puszki

  • 300 g Cukinia

  • 150 g Cebula

  • Czosnek

  • 4 łyżka Oliwa z oliwek

  • 400 ml Bulion lub woda

  • 400 ml Passata pomidorowa

  • 10 szt. Bazylia

  • 3 łyżka Parmezan

  • 1.5 łyżeczka Bazylia

  • 1.5 łyżeczka Czosnek granulowany

  • 2 łyżeczka Słodka papryka

  • 1.5 łyżeczka Włoskie zioła

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 800g Pomidory z puszki
  • 300g Cukinia
  • 150g Cebula
  • Czosnek
  • 4łyżka Oliwa z oliwek
  • 400ml Bulion lub woda
  • 400ml Passata pomidorowa
  • 10szt. Bazylia
  • 3łyżka Parmezan
  • 1.5łyżeczka Bazylia
  • 1.5łyżeczka Czosnek granulowany
  • 2łyżeczka Słodka papryka
  • 1.5łyżeczka Włoskie zioła
  • Sól i pieprz

Etap 2 /4

Czosnek przeciskamy przez praskę, a cebule siekamy. Cukinię kroimy w kosteczkę.

  • 300g Cukinia
  • 150g Cebula
  • Czosnek

Etap 3 /4

Do Cook4me wlewamy oliwę, a następnie dodajemy cebulę, czosnek, cukinię i pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem, Całość podsmażamy mieszając przez 8 min.

  • 800g Pomidory z puszki
  • 300g Cukinia
  • 150g Cebula
  • Czosnek
  • 4łyżka Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz

Etap 4 /4

Wlewamy bulion i passatę. Wsypujemy parmezan, liście bazylii oraz dodajemy przyprawy. Mieszamy. Gotujemy mieszając w trybie wysokie ciśnienie przez 10min. Po tym czasie zupę miksujemy na gładką masę za pomocą blendera ręcznego.

  • 400ml Bulion lub woda
  • 400ml Passata pomidorowa
  • 10szt. Bazylia
  • 3łyżka Parmezan
  • 1.5łyżeczka Bazylia
  • 1.5łyżeczka Czosnek granulowany
  • 2łyżeczka Słodka papryka
  • 1.5łyżeczka Włoskie zioła