Zupa rybna z łososia
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
600 g Łososia
300 g Ziemniaków
2 Marchewki
1 Papryka
1 Por
Koperek
50 g Masła
2 l Bulionu warzywnego
1 łyżeczka Pieprzu i soli
1 łyżeczka Majeranku
1 łyżeczka Papryki słodkiej
1 łyżeczka Papryki ostrej
1 łyżeczka Czosnku granulowanego
3 Liście laurowe
1 gałązka Rozmarynu (lub pół łyżeczki suszonego rozmarynu)
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki. Marchew zetrzyj na grubych oczkach, por pokrój w plastry, paprykę w paski, ziemniaki w nierówne kształty, a łososia na kawałki.
Etap 2 /7
Dodaj masło i podsmaż łososia.
Etap 3 /7
Wyjmij łososia na talerz.
Etap 4 /7
Do garnka dodaj por, marchew i paprykę. Wymieszaj.
Etap 5 /7
Dodaj ziemniaki i wszystkie przyprawy. Wymieszaj.
Etap 6 /7
Dodaj bulion oraz łososia. Wymieszaj.
Etap 7 /7
Gotuj pod ciśnieniem.