Zupa rybna z łososia
Krzysztof Szczepaniak (@szczypior_gotuje)
Przepis według Krzysztof Szczepaniak (@szczypior_gotuje)

Zupa rybna z łososia

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 600 g Łososia

  • 300 g Ziemniaków

  • 2 Marchewki

  • 1 Papryka

  • 1 Por

  • Koperek

  • 50 g Masła

  • 2 l Bulionu warzywnego

  • 1 łyżeczka Pieprzu i soli

  • 1 łyżeczka Majeranku

  • 1 łyżeczka Papryki słodkiej

  • 1 łyżeczka Papryki ostrej

  • 1 łyżeczka Czosnku granulowanego

  • 3 Liście laurowe

  • 1 gałązka Rozmarynu (lub pół łyżeczki suszonego rozmarynu)

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki. Marchew zetrzyj na grubych oczkach, por pokrój w plastry, paprykę w paski, ziemniaki w nierówne kształty, a łososia na kawałki.

Etap 2 /7

Dodaj masło i podsmaż łososia.

Etap 3 /7

Wyjmij łososia na talerz.

Etap 4 /7

Do garnka dodaj por, marchew i paprykę. Wymieszaj.

Etap 5 /7

Dodaj ziemniaki i wszystkie przyprawy. Wymieszaj.

Etap 6 /7

Dodaj bulion oraz łososia. Wymieszaj.

Etap 7 /7

Gotuj pod ciśnieniem.