Zupa tajska według Kiszki Ziemniaczanej - przepisy Cook4Me | Tefal
Kiszka Ziemniaczana
Przepis według Kiszka Ziemniaczana

Zupa tajska według Kiszki Ziemniaczanej

ratings.4.8

4.8/5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    13 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 250 g Boczniaki

  • 1 szt. Pomidor

  • 1 szt. Papryka

  • 1 szt. Cebula

  • 130 ml Mleko kokosowe

  • 700 ml Bulion warzywny lub mięsny

  • 0.5 łyżeczka Curry

  • 0.5 łyżeczka Pasta z trawy cytrynowej

  • 2 szt. Czosnek

  • 1 szt. Imbir

  • 1 łyżeczka Sos rybny

  • 1 łyżeczka Sos sojowy

  • 0.5 łyżeczka Cukier

  • 150 g Makaron udon

  • Natka kolendry

  • Limonka

  • 1 łyżka Olej roślinny

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 250g Boczniaki
  • 1szt. Pomidor
  • 1szt. Papryka
  • 1szt. Cebula
  • 130ml Mleko kokosowe
  • 700ml Bulion warzywny lub mięsny
  • 0.5łyżeczka Curry
  • 0.5łyżeczka Pasta z trawy cytrynowej
  • 2szt. Czosnek
  • 1szt. Imbir
  • 1łyżeczka Sos rybny
  • 1łyżeczka Sos sojowy
  • 0.5łyżeczka Cukier
  • 150g Makaron udon
  • Natka kolendry
  • Limonka
  • 1łyżka Olej roślinny

Etap 2 /5

Boczniaki i paprykę pokrój w paski, pomidora obierz ze skórki i razem z miąższem pokrój w grubszą kostkę, cebulę posiekaj, imbir i czosnek zetrzyj na tarce, kolendrę porwij na mniejsze kawałki, przygotuj plasterki limonki.

  • 250g Boczniaki
  • 1szt. Pomidor
  • 1szt. Papryka
  • 1szt. Cebula
  • 2szt. Czosnek
  • 1szt. Imbir
  • Natka kolendry
  • Limonka

Etap 3 /5

Dodaj do Cook4me 1 łyżkę oleju. Następnie dodaj grzyby i smaż 7 minut. Po 4 minutach smażenia grzybów dodaj cebulę, paprykę, pomidora, imbir i czosnek.

  • 250g Boczniaki
  • 1szt. Pomidor
  • 1szt. Papryka
  • 1szt. Cebula
  • 2szt. Czosnek
  • 1szt. Imbir
  • 1łyżka Olej roślinny

Etap 4 /5

Do urządzenia dodaj bulion i przyprawy: curry, trawę cytrynową, sos rybny, sos sojowy i cukier, a następnie domknij pokrywę i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.

  • 700ml Bulion warzywny lub mięsny
  • 0.5łyżeczka Curry
  • 0.5łyżeczka Pasta z trawy cytrynowej
  • 1łyżeczka Sos rybny
  • 1łyżeczka Sos sojowy
  • 0.5łyżeczka Cukier

Etap 5 /5

Do gotowej zupy dodaj mleko kokosowe i zamieszaj. Spróbuj i ewentualnie dopraw. Podawaj z plasterkami limonki, makaronem udon i sporą ilością kolendry.

  • 130ml Mleko kokosowe