Zupa tajska według Kiszki Ziemniaczanej
- Całkowity czas 28 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
250 g Boczniaki
1 szt. Pomidor
1 szt. Papryka
1 szt. Cebula
130 ml Mleko kokosowe
700 ml Bulion warzywny lub mięsny
0.5 łyżeczka Curry
0.5 łyżeczka Pasta z trawy cytrynowej
2 szt. Czosnek
1 szt. Imbir
1 łyżeczka Sos rybny
1 łyżeczka Sos sojowy
0.5 łyżeczka Cukier
150 g Makaron udon
Natka kolendry
Limonka
1 łyżka Olej roślinny
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Boczniaki i paprykę pokrój w paski, pomidora obierz ze skórki i razem z miąższem pokrój w grubszą kostkę, cebulę posiekaj, imbir i czosnek zetrzyj na tarce, kolendrę porwij na mniejsze kawałki, przygotuj plasterki limonki.
Etap 3 /5
Dodaj do Cook4me 1 łyżkę oleju. Następnie dodaj grzyby i smaż 7 minut. Po 4 minutach smażenia grzybów dodaj cebulę, paprykę, pomidora, imbir i czosnek.
Etap 4 /5
Do urządzenia dodaj bulion i przyprawy: curry, trawę cytrynową, sos rybny, sos sojowy i cukier, a następnie domknij pokrywę i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Do gotowej zupy dodaj mleko kokosowe i zamieszaj. Spróbuj i ewentualnie dopraw. Podawaj z plasterkami limonki, makaronem udon i sporą ilością kolendry.