Zupa tex-mex - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Zupa tex-mex

Review 4 stars (average)

4/5 -

  • Całkowity czas 21 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 200 g Fasola czerwona "kidney"

  • 100 g Paryka czerwona

  • 100 g Cebula

  • 2 łyżeczka Przecier pomidorowy

  • 800 cl Bulion wołowy

  • 2 łyżeczka Miód

  • 0.5 łyżeczka Papryka mielona

  • Sól

  • Papryka chilli

  • 40 g Polenta

  • 2 łyżka Olej

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 200g Fasola czerwona "kidney"
  • 100g Paryka czerwona
  • 100g Cebula
  • 2łyżeczka Przecier pomidorowy
  • 800cl Bulion wołowy
  • 2łyżeczka Miód
  • 0.5łyżeczka Papryka mielona
  • Sól
  • 40g Polenta
  • 2łyżka Olej

Etap 2 /6

Wlej olej do misy.

  • 2łyżka Olej

Etap 3 /6

Dodaj cebulę, pieprz i miód. Delikatnie przyrumień składniki. Dodaj paprykę i przecier pomidorowy i wymieszaj. Gotuj przez 1 minutę.

  • 100g Paryka czerwona
  • 100g Cebula
  • 2łyżeczka Przecier pomidorowy
  • 2łyżeczka Miód
  • 0.5łyżeczka Papryka mielona

Etap 4 /6

Dodaj pozostałe składniki. Dopraw solą i pieprzem.

  • 200g Fasola czerwona "kidney"
  • 800cl Bulion wołowy
  • 40g Polenta

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Dobrze wymieszaj, podawaj i ciesz się znakomitym daniem!