Zupa tex-mex
- Całkowity czas 21 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g Fasola czerwona "kidney"
100 g Paryka czerwona
100 g Cebula
2 łyżeczka Przecier pomidorowy
800 cl Bulion wołowy
2 łyżeczka Miód
0.5 łyżeczka Papryka mielona
Sól
Papryka chilli
40 g Polenta
2 łyżka Olej
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
200g Fasola czerwona "kidney" 100g Paryka czerwona 100g Cebula 2łyżeczka Przecier pomidorowy 800cl Bulion wołowy 2łyżeczka Miód 0.5łyżeczka Papryka mielona Sól 40g Polenta 2łyżka Olej
Etap 2 /6
Wlej olej do misy.
2łyżka Olej
Etap 3 /6
Dodaj cebulę, pieprz i miód. Delikatnie przyrumień składniki. Dodaj paprykę i przecier pomidorowy i wymieszaj. Gotuj przez 1 minutę.
100g Paryka czerwona 100g Cebula 2łyżeczka Przecier pomidorowy 2łyżeczka Miód 0.5łyżeczka Papryka mielona
Etap 4 /6
Dodaj pozostałe składniki. Dopraw solą i pieprzem.
200g Fasola czerwona "kidney" 800cl Bulion wołowy 40g Polenta
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Dobrze wymieszaj, podawaj i ciesz się znakomitym daniem!