Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Zupa truskawkowa z jogurtem greckim i białym winem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    2 godz.

Składniki

4 osób

  • 500 g świeże truskawki pocięte w plasterki, umyte i z usuniętymi szypułkami

  • 200 g zwyczajny jogurt grecki

  • 120 ml wino Riesling lub inne słodkie białe wino

  • 50 g Cukier

  • Oliwa z oliwek

  • Świeżo mielony pieprz

  • Truskawki

  • Świeża mięta lub bazylia

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Do blendera dodaj posiekane świeże truskawki, jogurt grecki, wino Riesling i cukier.

  • 500g świeże truskawki pocięte w plasterki, umyte i z usuniętymi szypułkami
  • 200g zwyczajny jogurt grecki
  • 120ml wino Riesling lub inne słodkie białe wino
  • 50g Cukier

Etap 2 /4

Ustaw wskazany program na dwie minuty i uruchom go.

Etap 3 /4

Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Etap 4 /4

Spryskaj oliwą z oliwek, posyp świeżo mielonym pieprzem, posiekaną świeżą kolendrą i posiekanymi świeżymi truskawkami.

  • Oliwa z oliwek
  • Świeżo mielony pieprz
  • Truskawki
  • Świeża mięta lub bazylia