Zupa truskawkowo-cytrusowa
- Całkowity czas 11 min.
- 10 min.Czas przygotowania 
- 1 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
6 osób
- 3 Pomarańcza 
- 1.5 Limonka 
- 600 g Truskawki 
- 150 ml Woda 
- 150 g Cukier 
- 18 Bazylia 
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wyfiletuj pomarańczę.
Etap 3 /6
Bazylię drobno posiekaj.
Etap 4 /6
Umieść wodę i cukier w misie.
Etap 5 /6
Dodaj truskawki, liście bazylii i skórkę z pomarańczy i limonki. Gotuj przez 4/5 min.
Etap 6 /6
Wymieszaj i odstaw do ostudzenia. Podawaj z miąższem z pomarańczy.

