Zupa ziemniaczana wg Pati Sołtysik
- Całkowity czas 8 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
550 g Ziemniaki
250 g Boczek wędzony
250 g Kiełbasa
200 g Marchew
100 g Cebula
50 g Por
1 pęczek Natka pietruszki
2 goździk Czosnek
150 ml Śmietana 30%
8 łyżka Oliwa
75 g Masło
1.5 l Woda
3 liść Liście laurowe
5 szt. Ziele angielskie
1 łyżeczka Majeranek
1 łyżeczka Tymianek
1 łyżeczka Estragon
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Warzywa, kiełbasę oraz boczek pokrój wedle zaleceń w liście składników.
Etap 2 /8
Do Cook4Me wlej 4 łyżki oliwy, wrzuć kiełbasę oraz boczek. Całość podsmaż mieszając od czasu do czasu.
Etap 3 /8
Po podsmażeniu przełóż zawartość misy do innego naczynia.
Etap 4 /8
Do misy Cook4Me włóż masło i je rozpuść, a następnie dodaj cebulę, pora oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmaż mieszając od czasu do czasu.
Etap 5 /8
Wlej 4 łyżki oliwy, wsyp przyprawy (majeranek, tymianek i estragon) i dodaj ziemniaki i marchewkę. Dokładnie wymieszaj i duś.
Etap 6 /8
Wlej do misy wodę. Dodaj ziele angielskie i liście laurowe oraz dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj dokładnie i gotuj.
Etap 7 /8
Dodaj posiekaną pietruszkę i wlej śmietanę. Wymieszaj i gotuj.
Etap 8 /8
Smacznego!