Zupa z bobem i młodymi ziemniaczkami - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Zupa z bobem i młodymi ziemniaczkami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 8 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 800 g Bobu

  • 900 g Młodych ziemniaczków

  • 200 g Fety

  • Koperku

  • 2 l Bulionu lub wody

  • 6 Łyżek śmietany

  • 3 Liście laurowe

  • 5 Ziarenek ziela angielskiego

  • 60 g Masła

  • 2 łyżeczka Oregano

  • 2 łyżeczka Czosnku granulowanego

  • 2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 800g Bobu
  • 900g Młodych ziemniaczków
  • 200g Fety
  • pęczek Koperku
  • 2l Bulionu lub wody
  • 6 Łyżek śmietany
  • 3 Liście laurowe
  • 5 Ziarenek ziela angielskiego
  • 60g Masła
  • 2łyżeczka Oregano
  • 2łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 2łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
  • Sól, pieprz

Etap 2 /6

Do urządzenia wlewamy 1 l posolonej wody i wrzucamy bób. Gotujemy pod ciśnieniem w trybie ekspres przez 7 min.

  • 800g Bobu

Etap 3 /6

Odcedzamy bób, studzimy i obieramy. Wodę wylewamy z urządzenia.

Etap 4 /6

Ziemniaki kroimy na kawałki. Do Cook4me wkładamy masło i rozpuszczamy, a następnie dodajemy ziemniaki, oregano, czosnek niedźwiedzi, czosnek granulowany oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Całość podsmażamy przez 6 min w trybie średnie podsmażenie mieszając od czasu do czasu.

  • 900g Młodych ziemniaczków
  • 60g Masła
  • 2łyżeczka Oregano
  • 2łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 2łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
  • Sól, pieprz

Etap 5 /6

Do urządzenia wlewamy bulion, dodajemy śmietanę, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy pod ciśnieniem w trybie ekspres przez 12 min.

  • 2l Bulionu lub wody
  • 6 Łyżek śmietany
  • 3 Liście laurowe
  • 5 Ziarenek ziela angielskiego

Etap 6 /6

Do każdej porcji zupy dodajemy bób, pokruszoną fetę oraz koperek.

  • 200g Fety
  • pęczek Koperku